

Stwórz wybór spośród szeokiej linii naczyń Zeptera mających różne rozmiary do nastepnych kulinarnych sukcesów. Super nowoczesna technologia w połączeniu ze świetnym i praktycznym wyglądem powoduje, że każdy drobny element naczynia Zeptera jest szczegółowo przemyślany i wyprodukowany z perfekcyjną precyzją co powoduje uzyskanie znakomitego rezultatu gotowania. W efekcie są to nowoczesne naczynia, które ochraniają zdrowie, dostarczając smacznych potraw.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
CO POWODUJE, ŻE NACZYNIA ZEPTERA SĄ NIEPOWTARZALNE ?
Przedstawiamy powody, dzięki którym naczynia Zeptera stały się światowymi czempionami.
1. OCHRONA ZDROWIA: Wszystkie naczynia Zeptera zapewniają mniejszą ilość jeśli chodzi o szkodliwe tłuszcze i kalorie, a więcej białek, minerałów i witamin dzięki zachowaniu wartościom odżywczym, biologicznym i organoleptycznym. Badania medyczne potwierdziły, że na skutek niezdrowej diety, która jest główną przyczyną większości poważnych przewlekłych chorób w dzisiejszym świecie (otyłość, nadciśnienie tętnicze, cukrzycy,choroby układu sercowo-naczyniowego czy raka).
W sposób niewłaściwy gotujemy warzywa w wodzie i smażąc je w wysokich temperaturach, w przegrzanych i niebezpiecznych tłuszczach. W rezultacie jemy produkty, które nie posiadają wartości odżywczych, które na krótki czas powodują uczucie sytości bo głód powraca bardzo szybko. Żywiąc się tak dostarczamy organizmowi za dużo kalorii i pożywienia 'śmieciowego', za dużo soli, tłuszczu, cukru. W dłuższym okresie wywiera złe skutki na naszym zdrowiu. Dzięki nowoczesnej technologii Zeptera składniki potraw mogą być przyrządzane zatrzymując w ten sposób wartości odżywcze. Redukuje to spożycie kalorii aż do 1500 tygodniowo.
2. BEZTERMINOWA GWARANCJA: Naczynia wykonane są perfekcyjnie z najlepszego Zepter metalu 316L. Bardzo wysokiej jakości metal, który jest niezniszczalny kosztuje o 50% więcej niż stal nierdzewna 18/10 i jest wyjątkowo cennym i trwałym środkiem. Nie mających równych metal jest dobry dla środowiska i niezwykle odporny czynniki chemiczne i fizyczne, charakteryzuje się całkowitą odpornością na korozję. Znak jakości firmy Zepter posiada bezterminową gwarancję na metal.
3. NIEPOWTARZALNY PRZEBIEG GOTOWANIA: Opracowana metoda Zeptera na gotowanie, w trakcie którego para zostaje uwalniona w momencie gotowania kondensuje się i unosi w kontakcie z pokrywą - która jest zawsze chłodniejsza niż naczynie - opadając na gotowaną potrawę. Zjawisko to ma przebieg bezproblemowy do chwili ugotowania potrawy w odpowiedni sposób. Gwarantuje to zdrowe ugotowanie dania bez dodatku tłuszczu i wody zawsze w niskich temperaturach. Tak przygotowane potrawy są nie tylko zdrowe ale zachowują swój smak dlatego że zatrzymują naturalne aromaty i smaki (bez przypraw i soli).
4. WIĘCEJ WITAMIN A MNIEJ TŁUSZCZU: Wyniki badań dowiodły, że podczas gotowania posiłków w naczyniach Zepter zachowuje 83% więcej żelaza, 336% więcej fosforu, 252% więcej wapnia, 72% więcej witaminy A. Naturalny tłuszcz, który znajduje się w mięsie przedostaje się na zewnątrz w trakcie grillowania w naczyniach Masterpiece, nie ma więc potrzeby stosowania dodatkowego tłuszczu. Grillowana cielęcina posiada o 67% mniej tłuszczu a z kolei mięso kurczaka 51% mniej tłuszczu niż w naturalnym stanie. Jest to świetna informacja dla osób mających wysoki poziom cholesterolu i dla osób związanych z ryzykiem zachorowania na raka. 62% wszystkich rodzajów raka (nerek, prostaty, jelita grubego czy piersi) jest uwarunkowane złą dietą o dużej zawartości tłuszczu, nadwagą i niewłaściwym sposobem przygotowania potraw z wykorzystaniem soli i tłuszczów.
5. BEZPIECZNA POWIERZCHNIA ‘NON- STICK'Nieodpowiednia właściwość naczyń jest dużym pogromcem dla naszego zdrowia. Zazwyczaj stosowanymi materiałami są: powłoki non-stick, emalie, stal zwykła, słabej jakości stal, teflon, aluminium, szkło, ceramika . Materiały te posiadają właściwości utleniające i mogą często się utleniać, rdzewieć ; naczynia wyprodukowane z powyższych materiałów posiadają cienkie ścianki w związku z tym wytworzone ciepło w łatwy sposób przypala potrawę. Badania dokumentują, że powierzchnie , które zapobiegają przywieraniu (non-stick) i pokrewne materiały podczas podgrzewania emitują toksyczne gazy, które uważa się za rakotwórcze. Powierzchnia Zeptera, która nieprzywiera jest wynikiem specjalnej technologii, która zmienia strukturę metalu, nie ma na niej żadnych szkodliwych powłok ‘non-stick’, jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Jak i łatwa do utrzymania czystości.
6. EKONOMIA: Naczynia Zeptera charakteryzuje oszczędność miejsca, energii, czasu, ale nadrzędnym czynnikiem jest dbanie i ochrona zdrowia. Potrawy przyrządzane są we własnych sokach w niskiej temperaturze powodując oszczędności 30% wydatków na żywność i do 70% wydadków na energię co w skali roku może osiągać sumy tysięcy euro. Naczynia skonstruowane są tak by chronić przed rozlaniem, są praktyczne w użyciu zajmując niewiele miejsca, łatwo utrzymać je w czystości.
Specyficzne kody