

Nóż z ostrzem o długości 11 cm jest znakomity do obierania warzyw i owoców. Dedykowany do wszystkich czynności w kuchni, w których istotna jest prezycja i delikatność jak usunięcie zbiorowiska nasion z papryki jalapeño czy z jabłka – pod kontrolą, dokładne cięcie daje możliwoścrzeźbienia przeróżnych kształtów z produktów spożywczych. Inaczej postępuj niż z nożem szefa, tym mozna kroić i obierać , trzymając go w górze. Nieduża rękojeść stwarza maksymalną kontrolę nad krawędzią i czubkiem ostrza.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
POZNAWAJ NA NOWO SWOJE JEDZENIE!
Nóż posiada ostrze do obierania, którre jest wytworzone z odpornej na zabrudzenia 33-warstwowej stali MLS33-VG10, z ekstra-twardym rdzeniem V-Gold 10 (61+/-1 w skali twardości Rockwella).
Przykłady do czego może posłużyć nóż do obierania:
Odszypułkowanie truskawek: Za pomocą czubka noża możesz usunąć szypułki i wyciąć biały rdzeń z każdej truskawki.
Rozdzielanie pomarańczy czy cytryn: Utrzymuj owoc nad naczyniem, aby nie zmarnować uciekającego soku. Obierz owoc, usuwając białą błonę, by mieć soczysty kawałek. Jest to świetny msposób ozdabiania ciast.
Patroszenie krewetek: Natnij płytko wzdłuż odwłok krewetki; pozbądź się ciemnej żyłki i opłucz je pod zimną wodą.
Ostrze jest dporne na korozję. Zaleca się konserwować i myć nóż i akcesoria kuchenne ręcznie, zachowując ich styl i dużą wydajność na dłużej.
Specyficzne kody