

Tą prostokątną deskę do krojenia skonstruowano w oparciu o tradycyjną konstrukcję bloku rzeźniczego, która potrafi wytrzymać ckażdodniowe ciężkie użytkowanie. Wytworzona w Niemczech przez FELIX ZEPTER posiadająca grubość 4,8 cm jest ładnym, twytrzymałym instrumentem wyposażenia każdej kuchni. Wytworzonaz litego drewna orzecha włoskiego; konstrukcja ‘end-grain’ (klejona w przekroju poprzecznym) doda jej moc i wytrzymałość.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Skonstruowana aby ochraniać ostrza bardzo ostrych noży, prezentowana deska jest stabilna. Trwała drewniana deska jest po to, by noże zatrzymały swą wydajność i ostrość – gdy się posługuje nimi na powierzchniach takich jak marmur, ceramika czy szkło ostrze noża tępi się. Włókna drewna są w specjalny sposób ułożone, więc ostrze nie naciska na twarda powierzchnię a ostra krawędź noża wsuwa się pomiędzy włókna. Deska wykonana z drewna orzecha włoskiego staje się delikatna dla noży i cechuje ją odpornośc na porysowanie. Wysokią jakość mające stalowe ostrza i drewniane deski do krojenia FELIX ZEPTER to idealne połączenie.
Specyficzne kody