

Noże Santoku posiadają najnowsze, innowacyjne i unikalne wzornictwo, gwarantujące lepszą wydajność. Docenione z powodu ostrych krawędzi i możliwości dokonania wielu prac kuchennych. Noże Santoku są idealne by kroić, kroić w kostkę czy siekać.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Właściwy surowiec jest wyznacznikiem jakości, a firma Felix stosuje tylko te najlepsze: od wysokostopowej chromowo-molibdenowo-wanadowej stali X50 CrMoV15, przez japońską wielowarstwową damasceńską stal VG-10, po ostrzową stal nierdzewną X65 CR13. Jednorodna i zwarta struktura tych gatunków zapewnia, że stal jest elastyczna, odporna na korozję i posiadająca ochronę przed zniszczeniem krawędzi tnącej.
Noże produkowane są ręcznie, dlatego jakość jest zależna bezpośrednio od zdolności naszych pracowników. Każdy z nóży poddawany jest 45 - ciom różnym poziomom obróbki.
Ukończeniem jakości jest funkcjonalność i design noży. Zestaw Resolute jest czempionem nagrody Red Dot Design Award!
Nóż szefa kuchni o japońskim wyglądzie jest stworzony by pokroić, kroić w kostkę i siekać. Jest porównywalny z tradycyjnym nożem szefa kuchni, dlatego, że jest stosowany w tym samym celu. Ostrze noża Santoku jest cieńsze, co umożliwia na płynność i precyzję w krojeniu.
Specyficzne kody