

Naczynia Masterpiece gwarantują niezwykły efekt nieprzywierania ‘non-stick’ bez używania żadnych powłok toksycznych. Stal nierdzewna najlepszego gatunku 316L zastosowana do wytworzenia naczyń Zeptera dominuje swą jakością nad materiałami stosowanymi przez inne firmy produkujące, nie sprawia, że jedzenie przypala się jedzenia, nie powoduje utleniania się, nie powoduje alergii i nie powoduje zmian w strukturze pod działaniem wysokiej temperatury. Zestaw standard składa się z 18 części do stworzenia dużego wyboru dań i posiada 30-letnią gwarancję.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Istotnym elementem zestawu naczyń Standard Masterpiece jest najlepszego gatunku, nieposiadających trujących substancji metal 316L i rprzełomowa metoda gotowania ‘non-stick’ sprawiająca, że potrawy są smaczniejsze i zdrowsze, posiadające małą ilość .18-częściowy zestaw posiada garnek 5 litrowy, o średnicy 20 cm i wysokości 17 cm, który wyśmienicie sprawdza się w gotowaniu wszystkiego począwszy os zup czy sosów po ziemniaki i warzywa dla dużej rodziny i znajomych. Zestaw posiadarównież uniwersalny garnek 4,2 litra, i wysokości 14,2 cm, średnicy 20 cm
Zestaw zawiera wielozadaniowy durszlak 2,8 litra, do odlewania warzyw czy makaronu, który wchodzi w skład nowoczesnej metody gotowania wielopoziomowego ciśnieniowego lub na parze. Wielopoziomowy proces gotowania pozwala zaoszczędzić pieniądze, czas i energę dlatego, że wtym samym czasie gotuje się 3-4 potrawy na jednej płycie.
W skład zestawu wchodzi koszyk przeznaczony do gotowania na parze, stosowany do gotowania potraw produktów, nad którymi należy więcej popracować podczas przyrządzania. Koszyk, który gotuje na parze ma za zadanie zwiększenie odległości pomiedzy potrawą a dnem naczynia. np. w trakcie gotowania szpinaku, klusek, fileta z ryby. Ta metoda pozwoli na zachowanie naturalnych witamin i białek.
W zestawie znajdują się inne zadziwiające praktyczne elementy takie jak pokrywy wielofunkcyjne, które mają zastosowanie w myciu warzyw umożliwiają przygotowanie składników do gotowania, może posłużyć jako uniwersalna miska do sałatek czy innych dań, podstawę pod gorące naczynia może posłużyć do przechowania produktów możemy jej użyć jako rewelacyjnej tarki, dzięki której wprost do garnka możemy zetrzeć ser lub warzywa a możemy ją też zastosować jako kolejny etap do gotowania w metodzie piramidy.
MATERIAŁY WYSOKIEJ JAKOŚCI
Wysoko gatunkowa stal szlachetna 316 L stosowana do produkcji naczyń Zepter Masterpiece znajduje sie tam, gdzie jakość materiału istotne znaczenie: w instrumentarium chirurgicznym, reprezentacyjnych zegarkach, implantach czy innych ekskluzywnych produktach.Ta niesamowita stal charakteryzuje się nieporowatością, nie przypala jedzenia w trakcie przygotowywania, nie zostawia zapachów jedzenia, nie przyczynia się do alergii jest prosta do czyszczenia i używania. Te wartości powodują jej perfekcjonizm, by zdrowo w niej gotować. A gdy do naczynia dołączymy pokrywę Syncro-Clik®, przekonamy się o olbrzymiej jakości turbo gotowania.
Wspaniały wygląd: Pokrywa Zeptera jest idealnie pasująca do krawędzi naczynia, zamykając go w sposób hermetyczny wytwarzając zamknięty obieg metody gotowania, uniemożliwiając rozlanie dania w trakcie gotowania. Ta przemyślna konstrukcja potrafi zatrzymać zapach w naczyniu, dlatego pomieszczenie kuchenne jest świeże i bezwonne.
Bezpieczeństwo: Uchwyty Zeptera nie ulegają przegrzewaniu się, dlatego nie ma możliwości oparzenia się podczas przygotowania jedzenia. Przy stosowaniu w piekarniku są gorące się i trzeba zachowywać się ostrożnie. Konstrukcja uchwytów pozwala na odłożenie na nich pokrywy.
Zdrowe gotowanie w niskich temperaturach: Dno każdego garnka Masterpiece jest wykonane z 3 warstw metalu, żeby indukować i kumulować ciepło. Wyjątkowa prasa o nacisku 2000 ton nierozerwalnie łączy trzy warstwy dna z korpusem garnka. Akutermiczne dno akumuluje energię nawet z najmniejszego źródła ciepła i przewodzi ciepło szybko i równomiernie do jedzenia, a właściwości przewodzące pozwalają na gotowanie w zakumulowanym cieple, dzięki czemu gotowanie odbywa się w niskich temperaturach. Gotowanie w niskich temperaturach jest niezbędne, żeby chronić przed zniszczeniem składniki odżywcze jedzenia, co się zdarza podczas gotowania w wysokich temperaturach, a poza tym daje do 70% oszczędności na energię.
BEZPIECZNA POWIERZCHNIA ‘NON- STICK' Nieodpowiednia właściwość naczyń jest dużym pogromcem dla naszego zdrowia. Zazwyczaj stosowanymi materiałami są: powłoki non-stick, emalie, stal zwykła, słabej jakości stal, teflon, aluminium, szkło, ceramika . Materiały te posiadają właściwości utleniające i mogą często się utleniać, rdzewieć ; naczynia wyprodukowane z powyższych materiałów posiadają cienkie ścianki w związku z tym wytworzone ciepło w łatwy sposób przypala potrawę. Badania dokumentują, że powierzchnie , które zapobiegają przywieraniu (non-stick) i pokrewne materiały podczas podgrzewania emitują toksyczne gazy, które uważa się za rakotwórcze. Powierzchnia Zeptera, która nieprzywiera jest wynikiem specjalnej technologii, która zmienia strukturę metalu, nie ma na niej żadnych szkodliwych powłok ‘non-stick’, jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Jak i łatwa do utrzymania czystości.
WIĘCEJ WITAMIN A MNIEJ TŁUSZCZU: Wyniki badań dowiodły, że podczas gotowania posiłków w naczyniach Zepter zachowuje 83% więcej żelaza, 336% więcej fosforu, 252% więcej wapnia, 72% więcej witaminy A. Naturalny tłuszcz, który znajduje się w mięsie przedostaje się na zewnątrz w trakcie grillowania w naczyniach Masterpiece, nie ma więc potrzeby stosowania dodatkowego tłuszczu. Grillowana cielęcina posiada o 67% mniej tłuszczu a z kolei mięso kurczaka 51% mniej tłuszczu niż w naturalnym stanie. Jest to świetna informacja dla osób mających wysoki poziom cholesterolu i dla osób związanych z ryzykiem zachorowania na raka. 62% wszystkich rodzajów raka (nerek, prostaty, jelita grubego czy piersi) jest uwarunkowane złą dietą o dużej zawartości tłuszczu, nadwagą i niewłaściwym sposobem przygotowania potraw z wykorzystaniem soli i tłuszczów.
TERMOKONTROLER CYFROWY: Zapewniający całkowitą kontrolę nad przygotowaniem posiłków, cyfrowy termokontroler Zeptera jest nowym niepowtarzalnym urządzeniem, który stwarza absolutnie zautomatyzowany proces gotowania od początku do końca. Pomysłowa technologia umozliwia pozwala przygotowanie zdrowego posiłku we należyty sposób bez poświęcania długich godzin na gotowanie. Za pomoca cyfrowego termokontrolera w zaledwie kilka sekund, jednym przyciśnięciem przycisku jest możliwość zaprogramowania temperatury i czasu. W momencie poprawnych ustawień, zaczyna się gotowanie i automatycznie się kończy. Poręczne pokrętło stwarza atwe dokonanie odczytu temperatury na skali:Dry (suche) Moist (mokre). Pola kolorowe informują o trzech zakresach temperatur: żółte pole w celu podgrzania, zielone odnoszące sie do prawidłowej temperatury gotowania, a czerwone informuje o przegrzaniu.
Specyficzne kody