Patelnie należą do często wymienianych naczyń w naszych kuchniach, ale tak być nie musi. Patelnia pochodząca z linii Masterpiece wyprodukowana z bardzo wysokiej rodzaju stali posiada gwarancję bezterminową i gwarantuje, że korzystasz ze zdrowych, nie chemicznych, uniemożliwiających przywieranie materiałów. Tradycyjne powłoki ‘non-stick’ są wytworzone z syntetycznej substancji, politetrafluoroetylenu (PFTE). Tego rodzaju materiał można łatwo zarysować i zniszczyć, ale też posiada kwas perfluorooktanowy (PFOA) – który okazuje się być się rakotwórczy. Patelnie Zeptera pozbawione są jakichkolwiek powłok, umożliwiają smażenie na bezpiecznej, nierdzewnej powierzchni i posiadają wiele zalet:
• Nie powodują uszczerbku na zdrowiu, ponieważ na
powierzchni patelni nie znajdują się żadne substancje chemiczne ani trwałe zanieczyszczenia a także powierzchnia i nie emituje toksycznych oparów pod wpływem wyższej temperatury.
• Patelnia jest produktem długożywotnym i jest wyprodukowana z materiału materiału, który jest znacznie lepiej przewodzi ciepło od materiałów, z których są wykonane pozostałe patelnie zwyczajne;
• Powierzchnia odporna na czynniki mechaniczne: nie ma możliwości uszkodzenia jej przez akcesoria kuchenne wykonane zwłaszcza te ze stali nierdzewnej;
• Jest całkowicie odporna na korozję;
• Konstrukcja krawędzi patelni gwarantuje wylewanie bez kapania;
• W efekcie końcowym jest zdrowsze gotowanie.
ZDROWE SMAŻENIE: Specjalne połączenie najlepszego gatunku Zepter metalu 316 L z akutermicznym kompaktowym dnem wyróżniający sie wygląd stawąza możliwość smarzenia bez dodku tłuszczu i co ważne w niskich temperaturach. W rezultacie, potrawy są zdrowe i zawierają niedużo kalorii, bo nie zostały wyeliminowane wartości odżywcze jak i nie posiada tłuszczów rakotwórczych.
BEZPROBLEMOWE CZYSZCZENIE: Patelnie z linii Masterpiece są wykonane z wysokogatunkowej jakości niezniszczalnej stali nierdzewnej, która jest nieporowata, nie jest podatna na pęknięcia, dlatego nie zostają na niej pozostałości potraw ani zapachy, co staje się ułatwieniem jej czyszczenia i sprawia w rezultacie ją higieniczną.
ZWIĘKSZONA WYDAJNOŚĆ: Akutermiczne kompaktowe dno posiada trzy warstwy składających się różnych metali co stwarza możliwość gotowania w niskich temperaturach z powodu akumulacji energii, w przypadku gdy napływ ciepła jest pomniejszony lub wyłączony. Ta wyjątkowa cecha przyczynia się do oszczędności energii i zabezpiecza przed stratą cennych wartości odżywczych.Kompaktowe, akutermiczne dno nadaje do wszystkich źródeł ciepła, wraz z kuchenką indukcyjną.