

Po kilku latach codziennego stosowania tradycyjna patelnia będzie zarysowana, skrzywiona i może się rozpaść będzie miało to wpływ na wpływać na wartość gotowania Twoje zdrowie. Patelnia z linii Masterpiece wyprodukowana z najwyższej jakości Zepter metalu 316L w opatentowanej technologii ‘non-stick’ URA, jest produktem dożywotnim pozwalającym smażyć bez tłuszczu, w niskich temperaturach, bez szkodzących toksyn. Jest odporna na zarysowania przyborami kuchennymi.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Naczynia Zeptera są słynne z niezniszczalnych naczyń charakteryzujących się wieczną trwałością jest również za światowym liderem zdrowego gotowania bez stosowania chemii. Tradycyjne powłoki ‘non-stick’ są wyprodukowane z syntetycznej substancji, politetrafluoroetylenu (PFTE), materiałów łatwo niszczących, podatnych na zarysowania zawierających także kwas perfluorooktanowy (PFOA) – który okazał się rakotwórczy. URA, najnowsza technologia Zeptera, nie posiada żadnych powłok, a zmienia układ wewnętrznej powierzchni patelni, co powoduje nieprzywieranie potraw, bezpieczne smażenie i daje również wiele innych korzyści.
Rewolucyjne odkrycia stojące za technologią URA pochodzą z procedury, która zwiększa stężenie chromu na powierzchni dna naczynia do smażenia. W technologii URA, ilość chromu w pierwszej warstwie powierzchni do głębokości 0,5-1 mikrona jest prawie podwójna, co stwarza przełomową możliwość nieprzywierania (‘non-stick’).
ZDROWE SMAŻENIE: Specjalne połączenie najlepszego gatunku Zepter metalu 316 L z akutermicznym kompaktowym dnem wyróżniający sie wygląd stwarza możliwość smażenia bez dodku tłuszczu i co ważne w niskich temperaturach. W rezultacie, potrawy są zdrowe i zawierają niedużo kalorii, bo nie zostały wyeliminowane wartości odżywcze jak i nie posiada tłuszczów rakotwórczych.
BEZPROBLEMOWE CZYSZCZENIE: Patelnie z linii Masterpiece są wykonane z wysokogatunkowej jakości niezniszczalnej stali nierdzewnej, która jest nieporowata, nie jest podatna na pęknięcia, dlatego nie zostają na niej pozostałości potraw ani zapachy, co staje się ułatwieniem jej czyszczenia i sprawia w rezultacie ją higieniczną.
ZWIĘKSZONA WYDAJNOŚĆ: Akutermiczne kompaktowe dno posiada trzy warstwy składających się różnych metali co stwarza możliwość gotowania w niskich temperaturach z powodu akumulacji energii, w przypadku gdy napływ ciepła jest pomniejszony lub wyłączony. Ta wyjątkowa cecha przyczynia się do oszczędności energii i zabezpiecza przed stratą cennych wartości odżywczych. Kompaktowe, akutermiczne dno nadaje do wszystkich źródeł ciepła, wraz z kuchenką indukcyjną.
Specyficzne kody