VACSY® - STAJĄ SIĘ NATURALNYM ROZWIĄZANIEM!
W chwili obecnej praktykowane sposoby przechowywania żywności związane są często z zagrożeniami dla naszego zdrowia i nie powodują ochrony naturalnych właściwości żywności:
Badania udowodniły, że konsumpcja cukru może doprowadzić m.in. do zwyrodnienia mięśni, nadwagi, demencji,
chorób układu krążenia czy cukrzycy.
Nadmiar soli w organiźmie zwiększa ciśnienie krwi. Wyższe ciśnienie krwi powoduje większe obciążenie dla mózgu, nerek i serca.
Warzywa zamieniają się w suche i miękkie a mięso zmienia kolor i staje się zjełczałym z kolei ryba przybiera nieładny zapach.
Z uwagi na brak kontroli jakości podczas puszkowania może spowodować zanieczyszczenie żywności w puszkach, które wpłynie na nasze zdrowie.
Sztuczny dym jest bardziej toksyczny niż dym naturalny - w mięsie wędzonym czy rybach wielokrotnie stwierdzano duży poziom wielopierścieniowych węglowodanów aromatycznych (WWA).
Przesiąknięte octem marynaty czy inne produkty konserwowane ta metodą uważane są za prawie całkowicie niestrawne.
Wybierz właściwie. Z metodą VacSy żprodukty pozostają świeże i zdrowe do pięciu razy dłużej niż w podniesieniu do standardowych warunków chłodniczych!