

Mały, ale mocny. Stworzony by precyzyjnie obierać, ciąć i siekać owoce może posłużyć by obierać krewetki, posiekać czosnek lub kroić ciasto. Szefowowie kuchni uważają, że jest to drugi najistotniejszy nóż zaraz po nożu szefa kuchni. Jest kształtny i lekki z rękojeścią wykonaną z drzewa oliwnego o prostym ostrzu mającym długość 18 cm.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Długość ostrza: 18cm
W odróżnieniu od innych czynności kuchennych jak krojenie, filetowanie, siekanie i obieranie, kroimy ręcznie. Unowocześniliśmy kuchnie z udziałem nowoczesnych technologicznie artukułów ale jednak nóż jest prawdopodobnie najstarszym spośród wszystkich akcesorii i nadal jest najistotniejszy.
Felix zajmuje sie produkcją noży w Solingen, „Mieście Ostrzy”, od 1790 roku i do dnia dzisiejszego pozostaje wierny swojej wieloletniej tradycji. Produkcja skkłada się z ponad 45 procesów, aby stworzyć perfekcyjnie kuty nóż Zepter z bardzo dobrej jakości, odrębnego fragmentu stali. W efekcie końcowym jest niedościgniony odnośnie użyteczności i jakości.
W ręczny sposób wytworzone ostrze z kolekcji Olive Wood jest przygotowane z jednego fragmentu stali X50 CrMoV15. to zapewnia bardzo wysoką jakość idącą w parze z trwałością i ostrością dające, gwarancję przez wiele lat.
Uchwyt posiada mniejszą średnicę w ładnym żółtozłotym kolorze gwarantuje proporcję klasy i użyteczności nawet dla małych dłoni by zapewni doskonały chwyt podczas krojenia. Drzewo oliwne posiada cechy antybakteryjne co sprawia, że nóż jest bardziej higieniczny w stosowaniu. Podczas drobnej konserwacji od czasu do czasu naturalne drewno zachowa swoją strukturę i ożywiony kolor przez lata.
Specyficzne kody