CO POWODUJE, ŻE NACZYNIA ZEPTERA SĄ NIEPOWTARZALNE ?
Najnowocześniejsza technologia w połączeniu ze świetnymi i praktycznym wyglądem powoduje, że każdy drobny element naczynia Zeptera jest szczegółowo przemyślany i wyprodukowanyz perfekcyjną precyzją. W efekcie są to są nowoczesne naczynia, które ochraniają zdrowie i dostarczając smacznych potraw. Przedstawiamy 10 powodów, dzięki którym naczynia Zeptera stały się światowymi czempionami.
1. OCHRONA ZDROWIA: Wszystkie naczynia Zeptera zapewniają mniejszą ilość jeśli chodzi o szkodliwe tłuszcze i kalorie, a więcej białek, minerałów i witamin dzięki zachowaniu wartościom odżywczym, biologicznym i organoleptycznym. Badania medyczne potwierdziły, że na skutek niezdrowej diety, która jest główną przyczyną większości poważnych przewlekłych chorób w dzisiejszym świecie (otyłość, nadciśnienie tętnicze, cukrzycy,choroby układu sercowo-naczyniowego czy raka).
W sposób niewłaściwy gotujemy warzywa w wodzie i smażąc je w wysokich temperaturach, w przegrzanych i niebezpiecznych tłuszczach. W rezultacie jemy produkty, które nie posiadają wartości odżywczych, które na krótki czas powodują uczucie sytości bo głód powraca bardzo szybko. Żywiąc się tak dostarczamy organizmowi za dużo kalorii i pożywienia 'śmieciowego', za dużo soli, tłuszczu, cukru. W dłuższym okresie wywiera złe skutki na naszym zdrowiu. Dzięki nowoczesnej technologii Zeptera składniki potraw mogą być przyrządzane zatrzymując w ten sposób wartości odżywcze. Redukuje to spożycie kalorii aż do 1500 tygodniowo.
2. BEZTERMINOWA GWARANCJA: Naczynia wykonane są perfekcyjnie z najlepszego Zepter metalu 316L. Bardzo wysokiej jakości metal, który jest niezniszczalny kosztuje o 50% więcej niż stal nierdzewna 18/10 i jest wyjątkowo cennym i trwałym środkiem. Nie mających równych metal jest dobry dla środowiska i niezwykle odporny czynniki chemiczne i fizyczne, charakteryzuje się całkowitą odpornością na korozję. Znak jakości firmy Zepter posiada bezterminową gwarancję na metal.
3. NIEPOWTARZALNY PRZEBIEG GOTOWANIA: Opracowana metoda Zeptera na gotowanie, w trakcie którego para zostaje uwalniona w momencie gotowania kondensuje się i unosi w kontakcie z pokrywą - która jest zawsze chłodniejsza niż naczynie - opadając na gotowaną potrawę. Zjawisko to ma przebieg bezproblemowy do chwili ugotowania potrawy w odpowiedni sposób. Gwarantuje to zdrowe ugotowanie dania bez dodatku tłuszczu i wody zawsze w niskich temperaturach. Tak przygotowane potrawy są nie tylko zdrowe ale zachowują swój smak dlatego że zatrzymują naturalne aromaty i smaki (bez przypraw i soli).
4. (ZAC) ZEPTER AKUTERMICZNE DNO: Wykonanie dna z każdego naczyń Zeptera zawiera trzy warstwy metalu (indukcyjna, akumulacyjna, przewodząca). Ta opatentowana technologia - Zepter Accuthermal Compact (ZAC) - jest jądrem strategii Zeptera.
5. SZCZELNA POKRYWA: Decydowanie cięższa od większości tradycyjnych pokryw, jest idealnie dopasowana do krawędzi naczynia, w sposób hermetyczny zamykając naczynie w trakcie gotowania.
6. BEZPIECZNE UCHWYTY: Są tak skonstruowane by nie nagrzewały się równoznacznie z opatentowaną technologią która umożliwia znikome połączenie z korpusem naczynia linii Smart Line Masterpiece. Ich ergonomiczny i wytworny wygląd umożliwia silny chwyt i poręczne trzymanie.
7. WIĘCEJ WITAMIN A MNIEJ TŁUSZCZU: Wyniki badań dowiodły, że podczas gotowania posiłków w naczyniach Zepter zachowuje 83% więcej żelaza, 336% więcej fosforu, 252% więcej wapnia, 72% więcej witaminy A. Naturalny tłuszcz, który znajduje się w mięsie przedostaje się na zewnątrz w trakcie grillowania w naczyniach Masterpiece, nie ma więc potrzeby stosowania dodatkowego tłuszczu. Grillowana cielęcina posiada o 67% mniej tłuszczu a z kolei mięso kurczaka 51% mniej tłuszczu niż w naturalnym stanie. Jest to świetna informacja dla osób mających wysoki poziom cholesterolu i dla osób związanych z ryzykiem zachorowania na raka. 62% wszystkich rodzajów raka (nerek, prostaty, jelita grubego czy piersi) jest uwarunkowane złą dietą o dużej zawartości tłuszczu, nadwagą i niewłaściwym sposobem przygotowania potraw z wykorzystaniem soli i tłuszczów.
8. BEZPIECZNA POWIERZCHNIA ‘NON- STICK'Nieodpowiednia właściwość naczyń jest dużym pogromcem dla naszego zdrowia. Zazwyczaj stosowanymi materiałami są: powłoki non-stick, emalie, stal zwykła, słabej jakości stal, teflon, aluminium, szkło, ceramika . Materiały te posiadają właściwości utleniające i mogą często się utleniać, rdzewieć ; naczynia wyprodukowane z powyższych materiałów posiadają cienkie ścianki w związku z tym wytworzone ciepło w łatwy sposób przypala potrawę. Badania dokumentują, że powierzchnie , które zapobiegają przywieraniu (non-stick) i pokrewne materiały podczas podgrzewania emitują toksyczne gazy, które uważa się za rakotwórcze. Powierzchnia Zeptera, która nieprzywiera jest wynikiem specjalnej technologii, która zmienia strukturę metalu, nie ma na niej żadnych szkodliwych powłok ‘non-stick’, jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Jak i łatwa do utrzymania czystości.
9. TERMOKONTROLER CYFROWY: Zapewniający całkowitą kontrolę nad przygotowaniem posiłków, cyfrowy termokontroler Zeptera jest nowym niepowtarzalnym urządzeniem, który stwarza absolutnie zautomatyzowany proces gotowania od początku do końca. Pomysłowa technologia umozliwia pozwala przygotowanie zdrowego posiłku we należyty sposób bez poświęcania długich godzin na gotowanie. Za pomoca cyfrowego termokontrolera w zaledwie kilka sekund, jednym przyciśnięciem przycisku jest możliwość zaprogramowania temperatury i czasu. W momencie poprawnych ustawień, zaczyna się gotowanie i automatycznie się kończy. Poręczne pokrętło stwarza atwe dokonanie odczytu temperatury na skali:Dry (suche) Moist (mokre). Pola kolorowe informują o trzech zakresach temperatur: żółte pole w celu podgrzania, zielone odnoszące sie do prawidłowej temperatury gotowania, a czerwone informuje o przegrzaniu.
10. EKONOMIA: Naczynia Zeptera charakteryzuje oszczędność miejsca, energii, czasu, ale nadrzędnym czynnikiem jest dbanie i ochrona zdrowia. Potrawy przyrządzane są we własnych sokach w niskiej temperaturze powodując oszczędności 30% wydatków na żywność i do 70% wydadków na energię co w skali roku może osiągać sumy tysięcy euro. Naczynia skonstruowane są tak by chronić przed rozlaniem, są praktyczne w użyciu zajmując niewiele miejsca, łatwo utrzymać je w czystości.