

Utrwalona dodatkowymi zabezpieczeniami pokrywa Syncro-Clik® zamienia zestaw Zepter Masterpiece w korzystna, zdrowa metodę do gotowania ciśnieniowego. Potrafi skrócić czas gotowania o 80%, zatrzymując tym samym właściwości biologiczne i odżywcze oraz własności organoleptyczne posiłków. Gwarantująca błyskawiczne i zdrowe przyrządzanie potraw pokrywa Syncro-Clik® występuje w dwóch rozmiarach: 20 cm i 24 cm. Specjalnie skonstruowany do asortymentu Zeptera pojedynczy uchwyt przyczynia się do tego, że pokrywa jest funkcjonalna i komfortowa.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Pokrywa Syncro-Clik ® sprawia, że gotowanie staje sie przyjemne. Wyraźne w smaku potrawy np. ryby czy kruche mięso, są przyrządzone idealnie w krótkim czasie co powoduje oszczędności w wydatkach na energię 60 %. Dzięki niesamowitym plusom w naczyniach Zeptera przygrządzane posiłki będą zawierały naturalne zapachy i smaki dzięki zatrzymanym witaminom, minerałom i innym naturalnym właściwościom. Przygotowanie posiłków pod ciśnieniem jest znakomite do tworzenia tradycyjnych potraw, których przygotowanie jest czasochłonne jak też dań o niskiej zawartości tłuszczu i wegetariańskich. Pomysłowa łatwa technologia – połóż pokrywę na naczyniu Zeptera, zamknij pza pomocą tylko dwóch palców, a w rezultacie zyskasz najnowszej generacji produkt służący do gotowania pod ciśnieniem.
MAKSYMALNE BEZPIECZEŃSTWO
Syncro-Clik ® jest wyposażony w mechanizm zamykający, który uniemozliwia otworcie pokrywy, do momentu, kiedy wewnętrzne ciśnienie nie obniży się do bezpiecznego poziomu. Wskaźnik optyczny ciśnienia wskaże, kiedy naczynie znajduje się pod ciśnieniem. Wskaże również spadek ciśnienia, kiedy naczynie zostanie zdjęte ze źródła ciepła i będzie schładzać się do normalnej temperatury. Zabezpieczenie dodatkowe stanowi uszczelka, umożliwiająca wypuszczenie pary przez szczelinę
w momencie zbyt dużego ciśnienia lub przytkania głównego głównego ciśnieniowego.
INSTRUKCJA UŻYWANIA
Posiłek przygotowany ekspresowo: Nalezy połóżyć pokrywę Syncro-Clik® na naczyniu, przekręcić termokontroler, aby zamknąć pokrywę, postawić naczynie na palniku i dokonać przełomowej zamiany naczynia w profesjonalną metodę błyskawicznego gotowania.
Czerwony przycisk: Po uzyskaniu właściwego poziomu ciśnienia w trakcie gotowania czerwony przycisk wyskoczy. Nie można w tym czasie otwierać pokrywy.
Termokontroler: W momencie gdy strzałka znajdzie się na polu zielonym należy wyłączyć źródło ciepła i zdjąć garnek z palnika. Aby umożliwić odblokowanie pokrywy należy nacisnąć czerwony przycisk co spowoduje redukcję ciśnienia należy również zaczekać do momentu kiedy wskaźnik termokontrolera nie pojawi się na żółtym polu.
Łatwa konserwacja i czyszczenie: Po ukończeniu gotowania należy zdjąć gumową uszczelkę i umyć ją dokładnie wraz z pokrywą.Powinno się też się wykręcić i umyć zawory napędu i bezpieczeństwa.
DLACZEGO MASTERPIECE COOKWARE Z POKRYWĄ SYNCRO-CLIK® JEST NUMEREM PIERWSZYM ?
MATERIAŁY WYSOKIEJ JAKOŚCI
Wysoko gatunkowa stal szlachetna 316 L stosowana do produkcji naczyń Zepter Masterpiece znajduje sie tam, gdzie jakość materiału istotne znaczenie: w instrumentarium chirurgicznym, reprezentacyjnych zegarkach, implantach czy innych ekskluzywnych produktach.Ta niesamowita stal charakteryzuje się nieporowatością, nie przypala jedzenia w trakcie przygotowywania, nie zostawia zapachów jedzenia, nie przyczynia się do alergii jest prosta do czyszczenia i używania. Te wartości powodują jej perfekcjonizm, by zdrowo w niej gotować. A gdy do naczynia dołączymy pokrywę Syncro-Clik®, przekonamy się o olbrzymiej jakości turbo gotowania.
Wspaniały wygląd: Pokrywa Zeptera jest idealnie pasująca do krawędzi naczynia, zamykając go w sposób hermetyczny wytwarzając zamknięty obieg metody gotowania, uniemożliwiając rozlanie dania w trakcie gotowania. Ta przemyślna konstrukcja potrafi zatrzymać zapach w naczyniu, dlatego pomieszczenie kuchenne jest świeże i bezwonne.
Bezpieczeństwo: Uchwyty Zeptera nie ulegają przegrzewaniu się, dlatego nie ma możliwości oparzenia się podczas przygotowania jedzenia. Przy stosowaniu w piekarniku są gorące się i trzeba zachowywać się ostrożnie. Konstrukcja uchwytów pozwala na odłożenie na nich pokrywy.
Zdrowe gotowanie w niskich temperaturach: Dno każdego garnka Masterpiece jest wykonane z 3 warstw metalu, żeby indukować i kumulować ciepło. Wyjątkowa prasa o nacisku 2000 ton nierozerwalnie łączy trzy warstwy dna z korpusem garnka. Akutermiczne dno akumuluje energię nawet z najmniejszego źródła ciepła i przewodzi ciepło szybko i równomiernie do jedzenia, a właściwości przewodzące pozwalają na gotowanie w zakumulowanym cieple, dzięki czemu gotowanie odbywa się w niskich temperaturach. Gotowanie w niskich temperaturach jest niezbędne, żeby chronić przed zniszczeniem składniki odżywcze jedzenia, co się zdarza podczas gotowania w wysokich temperaturach, a poza tym daje do 70% oszczędności na energię.
BEZPIECZNA POWIERZCHNIA ‘NON- STICK' Nieodpowiednia właściwość naczyń jest dużym pogromcem dla naszego zdrowia. Zazwyczaj stosowanymi materiałami są: powłoki non-stick, emalie, stal zwykła, słabej jakości stal, teflon, aluminium, szkło, ceramika . Materiały te posiadają właściwości utleniające i mogą często się utleniać, rdzewieć ; naczynia wyprodukowane z powyższych materiałów posiadają cienkie ścianki w związku z tym wytworzone ciepło w łatwy sposób przypala potrawę. Badania dokumentują, że powierzchnie , które zapobiegają przywieraniu (non-stick) i pokrewne materiały podczas podgrzewania emitują toksyczne gazy, które uważa się za rakotwórcze. Powierzchnia Zeptera, która nieprzywiera jest wynikiem specjalnej technologii, która zmienia strukturę metalu, nie ma na niej żadnych szkodliwych powłok ‘non-stick’, jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Jak i łatwa do utrzymania czystości.
WIĘCEJ WITAMIN A MNIEJ TŁUSZCZU: Wyniki badań dowiodły, że podczas gotowania posiłków w naczyniach Zepter zachowuje 83% więcej żelaza, 336% więcej fosforu, 252% więcej wapnia, 72% więcej witaminy A. Naturalny tłuszcz, który znajduje się w mięsie przedostaje się na zewnątrz w trakcie grillowania w naczyniach Masterpiece, nie ma więc potrzeby stosowania dodatkowego tłuszczu. Grillowana cielęcina posiada o 67% mniej tłuszczu a z kolei mięso kurczaka 51% mniej tłuszczu niż w naturalnym stanie. Jest to świetna informacja dla osób mających wysoki poziom cholesterolu i dla osób związanych z ryzykiem zachorowania na raka. 62% wszystkich rodzajów raka (nerek, prostaty, jelita grubego czy piersi) jest uwarunkowane złą dietą o dużej zawartości tłuszczu, nadwagą i niewłaściwym sposobem przygotowania potraw z wykorzystaniem soli i tłuszczów.
TERMOKONTROLER CYFROWY: Zapewniający całkowitą kontrolę nad przygotowaniem posiłków, cyfrowy termokontroler Zeptera jest nowym niepowtarzalnym urządzeniem, który stwarza absolutnie zautomatyzowany proces gotowania od początku do końca. Pomysłowa technologia umozliwia pozwala przygotowanie zdrowego posiłku we należyty sposób bez poświęcania długich godzin na gotowanie. Za pomoca cyfrowego termokontrolera w zaledwie kilka sekund, jednym przyciśnięciem przycisku jest możliwość zaprogramowania temperatury i czasu. W momencie poprawnych ustawień, zaczyna się gotowanie i automatycznie się kończy. Poręczne pokrętło stwarza atwe dokonanie odczytu temperatury na skali:Dry (suche) Moist (mokre). Pola kolorowe informują o trzech zakresach temperatur: żółte pole w celu podgrzania, zielone odnoszące sie do prawidłowej temperatury gotowania, a czerwone informuje o przegrzaniu.
Specyficzne kody