Przedstawiamy powody, dzięki którym naczynia Zeptera stały się światowymi czempionami.
1. OCHRONA ZDROWIA: Wszystkie naczynia Zeptera zapewniają mniejszą ilość jeśli chodzi o szkodliwe tłuszcze i kalorie, a więcej białek, minerałów i witamin dzięki zachowaniu wartościom odżywczym, biologicznym i organoleptycznym. Badania medyczne potwierdziły, że na skutek niezdrowej diety, która jest główną przyczyną większości poważnych przewlekłych chorób w dzisiejszym świecie (otyłość, nadciśnienie tętnicze, cukrzycy,choroby układu sercowo-naczyniowego czy raka).
W sposób niewłaściwy gotujemy warzywa w wodzie i smażąc je w wysokich temperaturach, w przegrzanych i niebezpiecznych tłuszczach. W rezultacie jemy produkty, które nie posiadają wartości odżywczych, które na krótki czas powodują uczucie sytości bo głód powraca bardzo szybko. Żywiąc się tak dostarczamy organizmowi za dużo kalorii i pożywienia 'śmieciowego', za dużo soli, tłuszczu, cukru. W dłuższym okresie wywiera złe skutki na naszym zdrowiu. Dzięki nowoczesnej technologii Zeptera składniki potraw mogą być przyrządzane zatrzymując w ten sposób wartości odżywcze. Redukuje to spożycie kalorii aż do 1500 tygodniowo.
2. BEZTERMINOWA GWARANCJA: Naczynia wykonane są perfekcyjnie z najlepszego Zepter metalu 316L. Bardzo wysokiej jakości metal, który jest niezniszczalny kosztuje o 50% więcej niż stal nierdzewna 18/10 i jest wyjątkowo cennym i trwałym środkiem. Nie mających równych metal jest dobry dla środowiska i niezwykle odporny czynniki chemiczne i fizyczne, charakteryzuje się całkowitą odpornością na korozję. Znak jakości firmy Zepter posiada bezterminową gwarancję na metal.
3. NIEPOWTARZALNY PRZEBIEG GOTOWANIA: Opracowana metoda Zeptera na gotowanie, w trakcie którego para zostaje uwalniona w momencie gotowania kondensuje się i unosi w kontakcie z pokrywą - która jest zawsze chłodniejsza niż naczynie - opadając na gotowaną potrawę. Zjawisko to ma przebieg bezproblemowy do chwili ugotowania potrawy w odpowiedni sposób. Gwarantuje to zdrowe ugotowanie dania bez dodatku tłuszczu i wody zawsze w niskich temperaturach. Tak przygotowane potrawy są nie tylko zdrowe ale zachowują swój smak dlatego że zatrzymują naturalne aromaty i smaki (bez przypraw i soli).
4. (ZAC) ZEPTER AKUTERMICZNE DNO: Wykonanie dna z każdego naczyń Zeptera zawiera trzy warstwy metalu (indukcyjna, akumulacyjna, przewodząca). Ta opatentowana technologia - Zepter Accuthermal Compact (ZAC) - jest jądrem strategii Zeptera.
5. SZCZELNA POKRYWA: Decydowanie cięższa od większości tradycyjnych pokryw, jest idealnie dopasowana do krawędzi naczynia, w sposób hermetyczny zamykając naczynie w trakcie gotowania.
6. WIĘCEJ WITAMIN A MNIEJ TŁUSZCZU: Wyniki badań dowiodły, że podczas gotowania posiłków w naczyniach Zepter zachowuje 83% więcej żelaza, 336% więcej fosforu, 252% więcej wapnia, 72% więcej witaminy A. Naturalny tłuszcz, który znajduje się w mięsie przedostaje się na zewnątrz w trakcie grillowania w naczyniach Masterpiece, nie ma więc potrzeby stosowania dodatkowego tłuszczu. Grillowana cielęcina posiada o 67% mniej tłuszczu a z kolei mięso kurczaka 51% mniej tłuszczu niż w naturalnym stanie. Jest to świetna informacja dla osób mających wysoki poziom cholesterolu i dla osób związanych z ryzykiem zachorowania na raka. 62% wszystkich rodzajów raka (nerek, prostaty, jelita grubego czy piersi) jest uwarunkowane złą dietą o dużej zawartości tłuszczu, nadwagą i niewłaściwym sposobem przygotowania potraw z wykorzystaniem soli i tłuszczów.
7. EKONOMIA: Naczynia Zeptera charakteryzuje oszczędność miejsca, energii, czasu, ale nadrzędnym czynnikiem jest dbanie i ochrona zdrowia. Potrawy przyrządzane są we własnych sokach w niskiej temperaturze powodując oszczędności 30% wydatków na żywność i do 70% wydadków na energię co w skali roku może osiągać sumy tysięcy euro. Naczynia skonstruowane są tak by chronić przed rozlaniem, są praktyczne w użyciu zajmując niewiele miejsca, łatwo utrzymać je w czystości.